close

Hitta i Bubblan

På denna sida beskrivs hur systemet Bubblan ser ut för dig som verksamhetsutövare, och vart du hittar olika funktioner. Klicka på bilderna nedan för att se dem i större format.

Projektvyn

I Bubblans projektvy kan du hitta all information om ditt pågående projekt.

Projektnummer och anläggningsnamn

Högst upp till vänster kan du se vilket projektnummer och vilken anläggning som projektet avser. Projektnumret skapas automatiskt av Bubblan. Anläggningsnamnet är det namn du angivit på anläggningen när du gjort din anmälan till Vattenkraftens Miljöfond.

Vad händer nu?

I rutan “Vad händer nu?” hittar du mer detaljerad information om vad som sker i det processteg där ditt projekt befinner sig just nu. Se till att alltid läsa igenom instruktionerna och informationen som finns i denna rutan innan du påbörjar en aktivitet i Bubblan.

Här kan även finnas dokument med mer information som relaterar till den aktivitet du befinner dig i för stunden, som vi rekommenderar att du ladder ner och läser igenom. Det är också i denna ruta som du klarmarkerar en aktivitet när du är färdig med det som ska göras. Du kan läsa mer om klarmarkering av aktiviteter här.

Ladda upp en bild på din anläggning

Om du vill kan du ladda upp en bild på din anläggning I rutan “Anläggning”. För att ladda upp en bild, klicka på “Inget foto. Klicka här för att ladda upp ett”.

I nästa steg, klicka på “Välj fil” och leta upp den bild du önskar ladda upp. Därefter klickar du på “Spara”.

OBS! Bilden som laddas upp måste vara i något av följande filformat: .jpeg, .jpg, .png, .bmp för att kunna visas. Maximal filstorlek är 20 MB.

Projektfakta

I rutan med rubriken Projektfakta hittar du kontaktuppgifter till din projektledare, vilken prövningsgrupp anläggningen tillhör samt när prövningstiden för denna är enligt NAP. I projektfakta kommer du även enkelt åt din processplan, genomförandeplan och slutrapport när dessa är färdigställda.

Flikar

Längst ned i Bubblan hittar du olika flikar. Här fyller du i de uppgifter som gäller för anläggningen, skapar din processplan och din genomförandeplan, med mera. Beroende på vilket processteg som projektet befinner sig i så finns olika flikar tillgängliga, så att du alltid hittar det som är aktuellt för ditt projekt just för stunden.

Backa till föregående vy

Använd alltid Bubblans backpil för att backa tillbaks till föregående vy.

Helskärmsvy

Du kan välja att se en flik i helskärmsvy för att få bättre översikt. Klicka på den fyrkantiga markeringen längst upp till höger i fliken för att aktivera eller stänga ner helskärmsläge.

Växla mellan olika projekt

Om du är kontaktperson för mer än en anläggning så kan du växla mellan de olika projekten genom att klicka på “Projekt” I sidomenyn till vänster. Du får du upp en lista med alla projekt där du står som vår kontaktperson. För att gå in och titta på ett projekt, klicka på ögat till vänster om projektnumret.

Fick du svar på din fråga?