;
close

Anmäl din anläggning till Vattenkraftens Miljöfond

Innan du anmäler din anläggning

Via länkarna nedan hittar du information om vilka grundläggande krav som din anläggning behöver uppfylla för att bli antagen till Fonden. Du hittar även en guide för hur du förbereder en anmälan och svar på några vanligt förekommande frågor.

Notera att vi enbart kan hantera ansökningar vars prövningsdatum enligt den Nationella planen för vattenkraft (NAP) ligger som mest 36 månader fram i tiden. Detta innebär att du som har en anläggning med prövningsdatum under år 2022 till och med februari 2024 nu kan skicka in din ansökan. Om du har ett senare prövningsdatum ber vi dig att återkomma.

För att vi ska kunna kvalificera din ansökan till Vattenkraftens Miljöfond behöver vi få in grundläggande information om din vattenkraftsanläggning. Du behöver även skicka in registreringsbevis, underlag som visar att din anläggning är antagen till NAP samt eventuell fullmakt om du inte är registrerad firmatecknare. Använd gärna vår fullmaktsmall till detta, för att säkerställa att kontaktpersonen har tillräckliga rättigheter för att företräda företaget gentemot Fonden.

Mer information