close

Projektledare

Vattenkraftens Miljöfond hjälper vattenkraftsägare att finansiera miljöåtgärder i sina vattenkraftverk, med målet att skapa hållbara miljöer i svenska vattendrag.

Sveriges regering har beslutat om en nationell plan för omprövning av vattenkraftens miljötillstånd. Därför har de största vattenkraftsbolagen i Sverige anförtrott oss 10 miljarder kronor, för att ta svensk vattenkraft och biologisk mångfald in i framtiden samtidigt som vi säkerställer att stommen i Sveriges fossilfria elproduktion bevaras. Vårt uppdrag består i att stötta och finansiera vattenkraftsbranschen i dess anpassning till moderna miljövillkor, från att ansökan ska in till domstol tills att de utdömda åtgärderna är genomförda och slutbesiktigade. Tillsammans gör vi något bra ännu bättre.

Vill du vara med på resan? Nu behöver vi komplettera vårt team med en senior projektledare. Vi letar främst efter någon med erfarenhet från byggnation och entreprenad i vattenmiljö, vattenförvaltning eller tillståndsprövning, och ser gärna sökanden med kompetens inom vattenkraft. Vi tror att du har en relevant akademisk examen inom miljö, naturvetenskap, juridik, som civilingenjör eller motsvarande. Oavsett din bakgrund tror vi att det viktigaste är att du har ett stort engagemang och en förmåga att få saker gjorda.

Arbetsuppgifter

Som projektledare på Fonden kommer du arbeta med att:

 • Kvalificera och godkänna vattenkraftsägare för finansiering enligt bolagets rutiner. Handläggning av utbetalningar samt ekonomisk uppföljning i respektive projekt.
 • I samråd med vattenkraftsägaren planera analys och utredningar inför domstolsansökan, och efter dom planera genomförandet av miljöåtgärderna.
 • Genomföra platsbesök på vattenkraftsanläggningar.
 • Löpande ha kontakt med vattenkraftsägare, länsstyrelser, konsulter, branschorganisationer m.fl.
 • Utifrån intresse och kompetens, driva interna utvecklingsprojekt gemensamt med kollegor för att förbättra och utveckla Fondens strategi, rutiner och processer.

Vi söker dig som

 • Har kompetens och engagemang i miljö- och energifrågor, gärna inom vattenkraft.
 • Har erfarenhet av projektledning och är van vid att arbeta självständigt.
 • Har förmåga att skapa förtroende och bygga relationer med vattenkraftsägare och samarbetspartners.
 • Är strukturerad, analytisk och bra på administration samt har god datorvana.
 • Har ett positivt förhållningssätt och en stark genomförandekraft, samt en god kommunikationsförmåga skriftligt och muntligt.
 • Vill vara med och bygga organisationen som på ett ekonomisk plan möjliggör genomförandet av den nationella planen för omprövning av vattenkraften.

Körkort B krävs, då resor i tjänsten förekommer.


Vi erbjuder

Vi är ett härligt och engagerat team som lägger stor vikt vid att samarbeta och utveckla Vattenkraftens Miljöfond tillsammans. Med oss får du vara med och miljöanpassa framtidens vattenkraft både ur ett nationellt systemperspektiv och i enskilda projekt. Vårt uppdrag är både spännande och roligt, men också utmanande ibland.

Som projektledare på Fonden kommer du att ha ett varierande och lärorikt arbete som spänner över flera kunskapsområden – exempelvis teknik, entreprenad, vattenförvaltning, juridik, ekonomi och projektledning. Din arbetsvecka kommer att innehålla kostymklädda möten, fältbesök i gummistövlar och samarbete inom teamet i interna utvecklingsprojekt.

Vi är medlemmar i Energiföretagens Arbetsgivarförening och följer deras kollektivavtal. Vår hemvist är i fina lokaler precis vid Gustav Adolfs torg i centrala Göteborg. Här hittar du god stämning, högt i tak och synnerligen gott kaffe!

Ansökan

Skicka ett personligt brev och ditt CV till jobb@vattenkraftensmiljofond.se senast den 1/9. Vi kommer att intervjua löpande, så vänta inte till sista dagen.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår VD Anna Jivén, anna.jiven@vattenkraftensmiljofond.se eller telefon 070-244 2002. Mer information om företaget och verksamheten finns på vattenkraftensmiljofond.se.

Observera att vi i denna rekrytering vänligen undanber oss kontakt med rekryterare, annonssäljare etc.