close

Sara Grettve – Fondens egna hållbarhetstalang!

6 december, 2021

En gång om året tar Aktuell Hållbarhet tillsammans med sina läsare fram en lista på 33 hållbarhetstalanger under 33 år. Vi på Fonden är mycket stolta över att vår fantastiska projektledare Sara Grettve är med på listan för 2021!

Sara är i grunden civilingenjör med inriktning mot teknisk fysik och energisystem, och kommer närmast från en tjänst på Energimyndigheten. För snart ett år sedan började Sara arbeta på Fonden, och tog då över ansvaret för pilotprojektet i Ljungan vilket avslutades tidigare i år. Utöver detta arbetar Sara också med Fondens modeller för beräkning av produktionsbegränsningar och värderingen av dessa, samt som projektledare för drygt 100 anläggningar vars omprövning för att få moderna miljövillkor finansieras av Vattenkraftens Miljöfond.

”Den enorma utmaningen att ställa om energisystemet till morgondagens fossilfrihet kommer kräva både vattenkraft och duktiga talanger. Sara är ett fantastiskt exempel på en mycket proffsig och väldigt omtyckt kollega.” berättar Anna Jivén, VD på Fonden.

Vi önskar Sara ett stort grattis till en välförtjänt utmärkelse!