close

Nytt utseende och nya funktioner i Bubblan

27 oktober, 2022

Fondens system Bubblan, i vilket du som verksamhetsutövare hanterar dina projekt hos oss, har från och med idag fått ett nytt utseende. Vi har även passat på att uppdatera funktionen för hur du söker om utbetalningar. Här har vi samlat beskrivningar och exempelbilder på de ändringar som du som verksamhetsutövare troligtvis kommer att märka av. Klicka på bilderna för att se dem i större format.

Ändra lösenord och logga ut

Menyn för att ändra ditt lösenord och för att logga ut ur systemet har flyttats från övre högre hörnet, till det nedre vänstra. Klicka på ditt namn för att få fram menyvalen.

Kompakt läge

För dig som arbetar i systemet på en dator med liten skärm (t.ex. en laptop) kan det ibland vara svårt att få plats med all information som systemet visar. Därför finns det nu en funktion som kallas ”Kompakt läge”, som gör att mer information syns samlat på skärmen. Du kan slå av och på det kompakta läget genom att klicka på ditt namn nere i vänstra hörnet, och sedan klicka på reglaget för ”Kompakt läge”.

Uppdaterad funktion för att ansöka om utbetalningar

För att göra det enklare för dig som verksamhetsutövare att ansöka om utbetalningar så har vi även uppdaterat denna funktion. När du skapar en ny utbetalningsansökan kommer du nu att få börja med att ladda upp en faktura och ange information om denna.

När du har fyllt informationen och klickat på spara kan du lägga till utbetalningsrader kopplade till denna faktura, och knyta dem mot olika budgetrader från din process- eller genomförandeplan.

Detta gör att du nu kan ansöka om utbetalning mot flera olika budgetrader för en och samma faktura, utan att du behöver ladda upp fakturafilen flera gånger.

Du kan fortsatt ladda upp flera fakturor i en och samma ansökan genom att klicka på ”Ladda upp faktura”. Tänk på att du först behöver spara och sedan öppna ansökan för redigering igen ifall du har lagt till budgetrader på en redan uppladdad faktura.

För varje faktura du laddar upp kan du sedan välja att koppla den mot en eller flera budgetrader från din process- eller genomförandeplan.

När du är klar med din utbetalningsansökan klickar du på knappen ”Spara och klarmarkera” för att skicka in den för behandling hos Fonden. Om du inte är redo att skicka in ansökan direkt klickar du på ”Spara”, så sparas den och du kan fortsätta arbeta på den vid ett senare tillfälle.

OBS! Knappen för att ”Spara och klarmarkera” är endast tillgänglig för dig som är huvudkontakt på ett projekt.

Ny synlighetsnivå på dokument och mappar

Ibland kan du som huvudkontakt på ett projekt behöva ladda upp dokument i Bubblan som du inte vill att eventuella extrakontakter på ett projekt ska se. Därför har vi tagit fram en funktion så att du kan välja synlighetsnivå på dokumentet. Väljer du ”Alla” kan även extrakontakter se dokumentet. Väljer du ”Huvudkontakt och Fonden” kan endast du som är huvudkontakt på projektet och din projektledare på Fonden se det.

Vi hoppas att du ska tycka att dessa nya funktioner gör det enklare och bättre att använda Bubblan. Har du frågor eller vill ha hjälp med de nya funktionerna är du välkommen att kontakta din projektledare på Fonden.